VoilaMode

Budapestre érkezett IMPREINT Portraits kiállítása

Mosolyogj a lufiddal!

Emlékszel még, amikor mobil nélkül is gond elértük egymást, amikor hiper-szuper technikai kütyük nélkül is órákig elvoltunk a barátainkkal, és az internet fogalmát még hírből sem ismertük? Akkor még értékeltük az élet apró örömeit, a reggeli rohanásban a napsütés erejét, a dugóban araszolva a város szépségét. De mit tehetnénk, ha a rohanó hétköznapok között újra egy kis vidámságot szeretnénk becsempészni az életünkbe? Nincs más dolgunk, mint egy picit visszamenni a gyerekkorba, lufit ragadni és csak egyszerűen boldognak lenni.

Impreint

A jelen kiállítás IMPREINT munkásságának egy részébe enged betekintést, a budapesti Fahéj Kávézóban. A londoni művész – akinek a neve valójában nem egy személyt, hanem egy elgondolást takar – azonban nem csupán alkot, de különleges koncepcióiba bevonja magát az embert is, úgy testileg, mint lelkileg. Fotói és festményei valódi érzelmi kapcsolatot teremtenek művész, alkotás és befogadó között.

Impreint

A művészt a fotók elkészítésében saját Balloons című festménysorozata inspirálta, mely projekt valójában 1000 darab lufi papírra festve, mely mind egyedi színű, és mivel kézzel festettek, minden egyes darab különböző, teljesen egyedi. S hogy ez mit jelképez számára?


Az embereket, akik oly különbözőek, egyedülállóak, oly gyönyörűek a maguk tökéletlenségeivel, valamint a lehetőséget, hogy ugyanazt a helyzetet különbözőképp láthassuk. Szóval, számomra a reményt is jelképezik” – nyilatkozta Impreint.

IMPREINT

Miközben festette a lufikat arra gondolt, hogy mindegyik lufi különböző, és bár egyik sem tökéletes, de számára mind gyönyörű, pont olyanok, mint maguk az emberek. Innen jött számára az ihlet, hogy összekötné a világ különböző pontjain élő embereket egyetlen darab lufival, így kelt életre a PORTRAITS.

IMPREINT

Ez a különleges projekt még 2013. december 16-án indult. A lényege az volt, hogy az emberek küldhettek magukról egy-egy fotót, amin egy lufit tartanak. IMPREINT azért hívja portrénak, mert a lufit tartva mindenki megváltozik kicsit, és így az már nem csak egy sima fénykép az illetőről, hanem elbeszélő portré.

IMPREINT

A kezdeményezés hatalmas siker lett, hisz számtalan országból csatlakoztak hozzá, többek között Japánból, Algériából, Angliából, Franciaországból és persze Magyarországról. Így nem kis megtiszteltetésnek éreztem, amikor a Portraits projekt kapcsán felkértek, hogy én készítsem el a budapesti lufis fotót.

IMPREINT

Imádom Budapestet, különösen a reggeli órákban, szeretem érezni a gőzölgő kávé illatát, elnézni az ébredező várost, hallgatni a munkába siető emberek zaját, a csillogó tekintetű gyerekek zsivaját, a metrón ülő fáradt tekintetek között elcsípni egy-egy kósza kis mosolyt, és fürdőzni a felkelő napsugarak fényeiben a Lánchíd felett…

IMPREINT

Így nem volt kérdés, hogy modellemet, kezében a hatalmas piros lufival a város melyik pontjára is fogom kivinni. Számomra Budapest egyik legszebb és legkarakteresebb pontja mindig is a Széchenyi lánchíd volt, amely szerintem fővárosunk egyik legismertebb jelképe.

IMPREINT

A helyszín adott volt, a lufi felfújva, az úriember leszervezve, már csak egy jól sikerült kattintás és máris megszületett a PORTRÉ-Budapest. Nagyon boldog vagyok, hogy egy pillanatnyi kép erejéig én is részese lehetek IMPREINT alkotásának, melynek számtalan, színes egyénisége van, de csupán egyetlen közös pontja, a LUFI.

Budapest

Budapest

Ha Te is szeretnél csatlakozni a Portré projekthez, akkor nincs más dolgod, mint fogsz egy lufit és megragadod a pillanatot. A cél nem más, mint mosolyt csalni saját és mások arcára, megfűszerezve egy csipet pozitív életérzéssel.

És ne feledd! A léggömb csupán egy eszköz, hogy Te is részese légy egy fantasztikus élménynek, mert bár minden lufi egyforma, egyedülálló személyiségeddel a kis piros ballont saját egyéniséggel ruházhatod fel… és miért ne tennéd?

IMPREINT

A kiállítás Június 1-ig tekinthető meg.
Fahéj Kávézó: Semmelweis utca 19.

További információért látogass el:
www.IMPREINT.com
www.facebook.com/IMPREINTofficial

Szóval, lufit a kézbe, fotózásra fel és irány a Fahéj kávézó!

(English version)

Smile with your balloon!

Do you remember when we didn’t have mobiles, when we could have fun with our friends without technical devices, and we didn’t even know about internet? We used to appreciate little things in life, the sunshine in the morning rush, the beauty of the city in the morning jam. How could we bring back a little bit of joy into our busy daily life? It’s easy: take a balloon like in our childhood and just simply be happy.

Impreint
This exhibition shows a little piece of IMPREINT’s work here in the Fahéj. The London-based artist – whose name isn’t just a person but a concept – doesn’t just create, he also involves the people in his special projects both body and mind. His photos and paintings create a real emotional contact between him, the artwork and the viewer.

Impreint

This project ‘Portraits‘ was inspired by his ‘Balloons’ series, which is 1000 balloons on paper, all hand-painted so they are all different and unique. What do they represent for him? ‘The people who are all different, unique and beautiful with their imperfections, and the opportunity to see the same scene with different prospectives. So for me they represent also hope.‘ said IMPREINT.


While painting the balloon he was thinking that they were all different, and yet none of them is perfect for him they were all beautiful, just like the people. This inspired him to connect the people around the world with a balloon, thus Portraits was born.

IMPREINT
This special project started on the 16 December 2013. Everyone could send a photo holding a balloon. When holding a balloon we all change a little bit, so it’s not just a photo anymore but a portrait which tells a lot. The initiative became a huge success, lots of people joined from many countries, for example from Japan, Algeria, England, France and of course Hungray. I was very honored to join in with the ‘Good morning Budapest‘! 

IMPREINT

I love Budapest, especially in the morning hours, I love the smell of fresh coffee, looking at the city waking up, hear the people going to work, see the happy children, catch a smile on the subway, sunbathing on the Chain Bridge…

IMPREINT

It wasn’t a question to me where to photograph my modell with his huge red balloon. I think one of the most beautiful and characteristic places in Budapest is the Chain Bridge, I suppose also this is the most commonly known symbol of our capital. 

IMPREINT
So the place was there, the balloon was at disposition, the gentleman was ready, all I needed was a good shot and the Budapest-Portrait was born.

IMPREINT

I’m very happy to be part of the project of IMPREINT, which I share with many interesting people, who all have one common thing: the BALLOON. 

IMPREINT

If you would like to join the project too, all you need to do is take a balloon and catch the moment. The goal is to make a smile on our and others’ face, spiced up with positive vibes. 

Budapest

Budapest

And don’t forget! The balloon is just an element to be part of a fantastic experience, because even though ever balloon is the same, with your own personality you can bring something special to it…and why wouldn’t you?

So take a balloon and let’s go make our Portraits in the Fahéj!

The exhibition ‘Portraits by IMPREINT’ is on view until the 1 June.
The address is Budapest, Semmelweis st 19. 

IMPREINT

For more information about the artist visit:
www.IMPREINT.com or
www.facebook.com/IMPREINTofficial

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!