Ha Pünkösd, akkor irány a Gourmet Fesztivál!

…terítéken a paprikás csirke

Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken,  idén pedig a paprikás csirke  kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon. “ Végy két vagy több csirkét ‘s vagdald darabokra. Izzassz réz lábasban egy darab vajat vagy zsírt, vess bele paprikát, szegfűborsot, vöröshagymát ‘s fojtsd be sárgásra – osztán az összevagdalt csirkét vesd közibe…”- a neves szakíró, Czifray István 1840-ben így írt hazánk emblematikus szárnyas ételének elkészítéséről. Az idei Gourmet Fesztiválon megtudhatjuk, hogy az ország legjobb séfjei hogyan varázsolják aktuálissá ezt a közkedvelt ételt.

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl – a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket. A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz  a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek ötfogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű. S természetesen a nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

Időpont: 2015. május 21-24 (Csütörtök-Vasárnap)

Helyszín: Millenáris Park

A rendezvényről és a kiállítókról itt:

www.gourmetfesztival.hu

Gourmet Fesztivál FB oldala

Címkék:
Tovább a blogra »