4 szuper kávés recept nem csak nyárra
Forróság, nyár, és közel 40 fok, pedig a reggel közel sem így indult. Szép lassan mégis mindenki megérkezett a Nespresso délutáni sajtótájékoztatójára, ahol a csodás Várkert Bazár tetőteraszán ízlelgethettük a legfinomabb kávé különlegességeket, hála a márka kávékapszuláinak és Nagy Zsolt kávészakértőnek. Az eseményt Segal Viktor chef kávé ihletésű ínycsiklandozó ételsora tette még feledhetetlenebbé. Az alábbi posztban elhoztam számodra a rendezvényen bemutatott négy legjobb kávés receptet, amit könnyedén elkészíthetsz te is otthon.
Időpont: 2015. június 25.
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
1. Jegeskávé Piros Gyümölcsökkel: (4 személyre)
– 120 g érett epret, és 60 g ribizlit pürésíts fel egy kis vízzel, hogy annak szósz állaga legyen, majd passzírozd át egy szűrön
– Főzd le a kávét (4x40ml), és öntsd shakerbe 4 teáskanál cukorral, 10 jégkockával, és a gyümölcsszósszal! Addig rázd őket, míg a jégkockák el nem olvadnak, majd öntsd ki őket poharakba, üvegcsészékbe
2. Pisztáciás Jegeskávé: (1 személyre)
– Turmixolj össze 100 ml tejet 2 gombóc pisztácia fagyival, és egy adag espressoval (40 ml)
– A már leturmixolt italt töltsd egy üvegpohárba
– Készíts tejhabot, és adagold a poharad tetejére
– Díszítésként pisztácia reszeléket javaslunk.
3. Locura Cubana: (1 személyre)
– Dobj 4-5 db jégkockát a shakeredbe
– Adagolj bele 2 kiskanál narancslekvárt, 25 ml rumot, 20 ml maracuja szirupot, 40 ml narancslevelet, 40 ml ananászlevet, és 1 Kazaar Grand Cru kávét (25 ml). Alaposan rázd össze az alapanyagokat
– Koktélpoharad tölts fel félig jéggel, majd öntsd rá az italod
– Díszítésként dekoráld a poharad szélét barnacukorral, és egy szelet naranccsal
4. Kókuszos-Csokoládés Jeges Álom: (1 személyre)
– Egy nagy pohárba önts 2 cl csokiszirupot, majd nagyon finoman önts rá egy kevés tejet anélkül, hogy összekevernéd a rétegeket
– Igény szerint tedd bele a jeget, vagy 1 gombóc (például csokis vagy vaníliás) fagyit
– Készíts egy kis tejhabot, majd öntsd át a pohárb
– Főzz rá egy kis Arpeggio Decaffeinato Grand Cru kávét
– Már csak a díszítés maradt hátra, amelynek kókuszreszeléket ajánlunk.
További információ:
Nespresso
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: