Varázsold még ünnepibbé a karácsonyt
Rohanás ide vagy oda, számomra a nap nem indulhat egy finom fekete nélkül. Ha minden reggel nem is, de hétvégén mindenképp szükségem van egy kis minőségi énidőre, aminek alapja, hogy lefőzöm kedvenc kávémat, majd bevackolódok a fotelbe és egy jó magazin társaságában egyszerűen csak élvezem az ízeket. Így nagy örömömre szolgált, hogy meghívást kaptam a Nespresso csokoládé workshopjára, ahol bemutatásra került az új Limited Edition Variations, mely valódi kényeztető élményt kínál az ínyencségek kedvelőinek.
Időpont: 2015. november 11.
Helyszín: Béterv Lakásétterem
Az édes, fűszeres és kekszes ízek között tökéletes összhangot teremtő Variations kávék aromáit az ünnepek hangulata ihlette. Ezek a kávéőrlemények arra születtek, hogy az étcsokoládé gazdagságával, a vanília selymességével, a mandula édességével, a kardamom aromájával és a gyömbér fűszeres ízeivel varázsolják el az érzékeket.
A Variations kínálatban most három tökéletesen kiegyensúlyozott kávé szerepel; mindegyikük alapja a Livanto, mert e Grand Cru profilja remekül illik a különféle ízvilágokhoz. A kifinomult ízpárosításokat a Nespresso kávészakértői alkották meg, s így olyan kávék születtek, amelyek nemcsak finomak, csábítók és magával ragadók, hanem kellemes meglepetést is tartogatnak.
A Nespresso 2015-ös Limited Edition Variations kávéőrleményei:
Vanilla Amaretti
Kényeztető mandulás és vaníliás aromái az édes amaretti sütemények ízét idézik. Az élményt a Livanto Grand Cru pörkölt, karamellás jellege formálja igazán kerekké.
Intenzitás: 6
Ciocco Ginger
A Livanto Grand Cru illatos pörköltsége és az étcsokoládé telt íze különleges párost alkot, amit egy csipetnyi gyömbér varázsol örömteli ünnepi élménnyé.
Intenzitás: 6
Vanilla Cardamom
A vanília és a kardamom aromájának finom harmóniája előcsalogatja a Livanto pirított ízjegyeit – az eredmény pedig egy feledhetetlen kávéélmény.
Intenzitás: 6
Mindhárom Variations kávé hatos intenzitású (az 1-től 12-ig terjedő skálán), és lebilincselő aromáik leginkább espresso formában elkészítve érvényesülnek. Ugyanakkor a tejes receptek rajongói is számos ötlet közül válogathatnak, így az ínyencek igazán sokféleképpen élhetik át az érzékek kényeztetésének legszebb pillanatait.
A korlátozott időn keresztül, az ünnepi időszakban forgalmazott Variations kávék különleges ajándékcsomagokban is kaphatók, így édeskés, fűszeres és kekszes aromájukkal Ön is kellemes meglepetés szerezhet kávérajongó szeretteinek. Az új kávék csábító ízei remekül egészítik ki az állandó Variations kínálot, vagyis a Vanilio, a Ciocattino és a Caramelito ízvilágát.
Köszönöm, hogy én is részt vehettem a Nespresso csokoládé workshopján, ahol megismerkedhettem a márka ünnepi újdonságaival.
Nespresso Variations ünnepi ajándékcsomagok:
Variations Triopack: Vanilla Amaretti, Ciocco Ginger, Vanilla Cardamom
Variations 6-os válogatás: Vanilla Amaretti, Ciocco Ginger, Vanilla Cardamom, Vanilio, Caramelito, Ciocattino
A Nespresso új Vanilla Amaretti, Ciocco Ginger és Vanilla Cardamom Limited Edition Variations kávéi november 9-től vásárolhatók meg világszerte a Nespresso Boutique-jaiban, s ugyancsak ekkortól rendelhetők meg online a www.nespresso.com honlapon, illetve a telefonon a Nespresso Club-on keresztül.
És ha nem csupán egy kávét innál egy hideg téli reggelen, akkor elhoztam neked néhány finom kávés, Nespresso receptet…
Ciocco Ginger Bécsi kávé
Hozzávalók:
2 Ciocco Ginger kávékapszula
1 teáskanál keserű narancsszirup
Csokoládé öntet
5 cl gyömbér szirup
Tejszín
1 narancs
Eszközök:
1 Festive Lungo Pixie csésze
1 habszifon
Elkészítés:
- Önts a pohárba egy teáskanálnyi keserű narancsszirupot.
- Adj hozzá egy teáskanál csokoládé öntetet.
- Főzz rá 2 Ciocco Ginger espresso-t (2 x 40 ml).
- Keverd össze a tejszínt és az 5 cl gyömbér szirupot, majd a 0,5 literes szifonnal készíts belőle habot.
- Ha a tejszínhab elkészült, töltsd a pohárba.
- Díszítés: a csésze tetejét díszítse reszelt narancshéjjal és csokoládé öntettel.
Trópusi Ciocco Ginger koktél
Hozzávalók:
1 Ciocco Ginger kávékapszula
1 citromkarika
1 cl cseresznye szirup
15 cl gyömbérsör
Tört jég
Jégkockák
Eszközök:
1 Glass Recipe pohár
1 Aeroccino vagy gőzölőcső
1 shaker
Elkészítés:
- Vágj négyfelé a citromszeletet, és a darabokat tegye a pohárba.
- Adj hozzá az 1 cl cseresznye szirupot és a tört jeget, majd zúzd össze az egészet.
- Tölts rá a 15 cl gyömbérsört.
- Ezzel párhuzamosan tegyél egy shakerbe 3 jégkockát, főzz rá egy Ciocco Ginger espresso-t (40 ml), és rázza össze alaposan.
- Ezt követően tölts rá az egészet a gyömbérsör tetejére.
Díszítés: citromkarikával.
Vanilla Cardamom Limonádé
Hozzávalók:
1 Vanilla Cardamom kávékapszula
6 kardamommag
1,5 cl friss citromlé
2 cl folyékony nádcukor
Tört jég
15 cl szénsavas víz
Eszközök:
1 Ritual Recipe pohár
1 shaker
Elkészítés:
- Zúzz össze a friss kardamommagokat a pohárban, majd tölts rá az 1,5 cl citromlevet és a 2 cl folyékony nádcukrot.
- Főzz le a shakerbe 1 Vanilla Cardamom espresso-t (40 ml), tegyél mellé néhány jégkockát, és jól rázd össze.
- Végül töltsd a kávét a pohárba.
Vanilla Cardamom Latte
Hozzávalók:
2 Vanilla Cardamom kávékapszula
2 cl vaníliaszirup
Tej
Eszközök:
1 Glass Recipe pohár
1 Aeroccino vagy gőzölőcső
Elkészítés:
- Öntsd a 2 cl vaníliaszirupot a pohárba.
- Főzz rá egy Vanilla Cardamom espresso-t (40 ml).
- Az Aeroccino vagy a kávégépe gőzölőcsövének segítségével készíts tejhabot.
- Töltsd a pohárba, majd öntsd hozzá a második Vanilla Cardamom espresso-t (40 ml).
Vanilla Amaretti Jegeskávé
Hozzávalók:
1 Vanilla Amaretti kávékapszula
¼ lime
2 cl mandula szirup
Jégkockák
Eszközök:
1 Lungo Pixie csésze
1 shaker
Elkészítés:
- A kifacsart lime-ot, a 2 cl mandula szirupot, a Vanilla Amaretti espresso-t (40 ml) és a 3 jégkockát tedd a shakerbe.
- Rázd össze alaposan.
- Öntsd az egészet – a lime kivételével – a csészébe. Fogyasztás előtt tegyél hozzá még 4 jégkockát.
Édes Vanilla Amaretti Latte
Hozzávalók:
2 Vanilla Amaretti kávékapszula
1 cl méz
Tej
Mandulatej
Szeletelt mandula
Eszközök:
1 Glass Recipe pohár
1 Aeroccino vagy gőzölőcső
Elkészítés:
- Önts 1 cl mézet a pohárba.
- A tejet és a mandulatejet öntsd össze, és készíts belőlük tejhabot, majd töltsd a mézre.
- Főzz rá két Vanilla Amaretti espresso-t (2 x 40 ml).
Díszítés: a tetejére szórj mandulaszeleteket.
További információ:
NESPRESSO Magyarország
NESPRESSO Facebook
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: