Nespresso: A kávé, amiből több is kihozható

Finom és könnyen elkészíthető receptek

Az előző posztban (itt) már beszámoltam róla, hogy a Nespresso kávészakértői milyen új Limited Edition őrleményeket alkottak meg idén a világ kávérajongóinak. Most pedig hoztam neked négy ínycsiklandozó receptet, aminek alapja a két Limited Edition kávé, az UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas.

 

KORIANDER LONG DRINK

Nehézség:

Közepes

Elkészítés:

10 perc

Eszközök:

Glass Recipe pohár

1 teáskanál

Shaker

Hozzávalók:

UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula

80 ml ananászlé

15 ml limelé

20 ml cukorszirup

5-6 koriander levél

Törtjég és jégkockák

Elkészítési mód:

– Hűtsd le a poharat a jégkockák segítségével.

– Öntsd a shakerbe az 15 ml friss lime levet, a 80 ml ananászlevet és a 20 ml cukorszirupot, majd adj hozzá 5 közepes méretű korianderlevelet, és rázd jól össze 6-7 jégkockával.

– Tölts tört jeget egy üvegpohárba, és öntsd bele a keveréket.

– Ezután készíts egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből a shakerbe, és jól rázd össze 4 jégkockával.

– Öntsd az előkészített ital tetejére, ügyelve a rétegek megtartására.

– Díszítsd friss korianderrel.

MARGARITA KÁVÉ

Nehézség:

Közepes

Elkészítés:

10 perc



Eszközök:

1 Y-pohár

Shaker

Kistányér

Hozzávalók:

TANIM de Chiapas kapszula

20 ml agave szirup

40 ml friss limelé

Törtjég és jégkockák

Díszítéshez limehéj

Elkészítési mód:

– Keverd össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázd össze egy shakerben 5-6 jégkockával.

– Önts sót egy kistányérba. Vizezd be a pohár száját és mártsd bele a sóba, majd adj hozzá 2 evőkanál tört jeget.

– Öntsd az előkészített italt az Y-pohárba.

– Készíts egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázd jól össze a jéggel.

– Miután a kávé kihűlt, adagold az előkészített italra, ügyelve a rétegek megtartására.

– Díszítsd az italt lime héjjal.

CITROMFÜVES BÉCSI KÁVÉ

Nehézség:

Könnyű

Elkészítés:

7 perc

Eszközök:

Pure Lungo csésze

1 teáskanál

habszifon

Hozzávalók:

UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula

1 teáskanál gyömbérlekvár

25 ml citromfű szirup

Tejszínhab

Friss citromfű a díszítéshez

Elkészítési mód:

– Készíts ízesített tejszínhabot a habszifon segítségével, melyhez 300 ml habtejszínt és 25 ml citromfű szirupot használj.

– Tegyél 1 teáskanál gyömbérlekvárt a Nespresso Lungo csészébe és készíts el egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből.

– Díszítsd az italt a tejszínhabbal és friss citromfűvel.

POPCORN CAPPUCCINO

Nehézség:

Könnyű

Elkészítés:

5 perc

Eszközök:

Pure Cappuccino csésze

1 evőkanál

Aeroccino

Hozzávalók:

TANIM de Chiapas kapszula

10 ml tonkabab szirup

60 ml hideg tej

Díszítéshez édes popcorn

Elkészítési mód:

– Készíts 60 ml tejből tejhabot a Nespresso Aeroccino vagy kávégépének tejhabosító funkciója segítségével, majd keverj hozzá 10 ml tonkabab szirupot.

– Készíts egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből a Cappuccino csészébe, és óvatosan öntsd a tejhabot a kávéra.

– Díszítsd néhány szem édes popcorn-nal.

Kóstold meg mind a négy Nespresso receptet, imádni fogod!

Címkék:
Tovább a blogra »