Finom és könnyen elkészíthető receptek
Az előző posztban (itt) már beszámoltam róla, hogy a Nespresso kávészakértői milyen új Limited Edition őrleményeket alkottak meg idén a világ kávérajongóinak. Most pedig hoztam neked négy ínycsiklandozó receptet, aminek alapja a két Limited Edition kávé, az UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas.
KORIANDER LONG DRINK
Nehézség:
Közepes
Elkészítés:
10 perc
Eszközök:
1 Glass Recipe pohár
1 teáskanál
Shaker
Hozzávalók:
1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula
80 ml ananászlé
15 ml limelé
20 ml cukorszirup
5-6 koriander levél
Törtjég és jégkockák
Elkészítési mód:
– Hűtsd le a poharat a jégkockák segítségével.
– Öntsd a shakerbe az 15 ml friss lime levet, a 80 ml ananászlevet és a 20 ml cukorszirupot, majd adj hozzá 5 közepes méretű korianderlevelet, és rázd jól össze 6-7 jégkockával.
– Tölts tört jeget egy üvegpohárba, és öntsd bele a keveréket.
– Ezután készíts egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből a shakerbe, és jól rázd össze 4 jégkockával.
– Öntsd az előkészített ital tetejére, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítsd friss korianderrel.
MARGARITA KÁVÉ
Nehézség:
Közepes
Elkészítés:
10 perc
Eszközök:
1 Y-pohár
Shaker
Kistányér
Hozzávalók:
1 TANIM de Chiapas kapszula
20 ml agave szirup
40 ml friss limelé
Törtjég és jégkockák
Díszítéshez limehéj
Só
Elkészítési mód:
– Keverd össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázd össze egy shakerben 5-6 jégkockával.
– Önts sót egy kistányérba. Vizezd be a pohár száját és mártsd bele a sóba, majd adj hozzá 2 evőkanál tört jeget.
– Öntsd az előkészített italt az Y-pohárba.
– Készíts egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázd jól össze a jéggel.
– Miután a kávé kihűlt, adagold az előkészített italra, ügyelve a rétegek megtartására.
– Díszítsd az italt lime héjjal.
CITROMFÜVES BÉCSI KÁVÉ
Nehézség:
Könnyű
Elkészítés:
7 perc
Eszközök:
Pure Lungo csésze
1 teáskanál
habszifon
Hozzávalók:
1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula
1 teáskanál gyömbérlekvár
25 ml citromfű szirup
Tejszínhab
Friss citromfű a díszítéshez
Elkészítési mód:
– Készíts ízesített tejszínhabot a habszifon segítségével, melyhez 300 ml habtejszínt és 25 ml citromfű szirupot használj.
– Tegyél 1 teáskanál gyömbérlekvárt a Nespresso Lungo csészébe és készíts el egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből.
– Díszítsd az italt a tejszínhabbal és friss citromfűvel.
POPCORN CAPPUCCINO
Nehézség:
Könnyű
Elkészítés:
5 perc
Eszközök:
Pure Cappuccino csésze
1 evőkanál
Aeroccino
Hozzávalók:
1 TANIM de Chiapas kapszula
10 ml tonkabab szirup
60 ml hideg tej
Díszítéshez édes popcorn
Elkészítési mód:
– Készíts 60 ml tejből tejhabot a Nespresso Aeroccino vagy kávégépének tejhabosító funkciója segítségével, majd keverj hozzá 10 ml tonkabab szirupot.
– Készíts egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből a Cappuccino csészébe, és óvatosan öntsd a tejhabot a kávéra.
– Díszítsd néhány szem édes popcorn-nal.
Kóstold meg mind a négy Nespresso receptet, imádni fogod!